Dartstikkojen valinta

Dartstikkojen valinta

Dartstikkojen valinta

Tikkojen valinta on erittäin oleellisessa roolissa dartsissa. On tärkeää löytää tikat, jotka tuntuvat hyvältä ja sopivat käteesi. Tikkojen pituus, paino, muoto ja valmistusmateriaalit vaihtelevat, joten on kokeiltava erilaisia vaihtoehtoja löytääksesi juuri itsellesi sopivat tikat. 

Sopivien tikkojen löytäminen voi olla haastavaa lajin uudelle tulokkaalle, kun markkinoilla on tarjolla laaja valikoima erilaisia tikkoja. Tässä oppaassa käymme läpi erilaisia ​​tikkoja ja niiden ominaisuuksia, jotta osaat valita itsellesi parhaat tikat.

 

Mitä eroa on teräskärkisillä tikoilla ja pehmeäkärkisillä tikoilla?

Dartstikkoja on olemassa sekä teräskärkisiä (steel tip) että pehmeäkärkisiä (soft tip) tikkoja. Teräskärkisissä tikoissa on terävät metallikärjet, joita heitetään klassisiin tikkatauluihin. Teräksestä valmistetut kärjet uppoutuvat syvälle tikkatauluun, mikä vähentää tikkojen tippumista tikkataulusta. Klassisia tikkatauluja käytetään ammattilaisten tikkaturnauksissa. Pehmeäkärkisten tikkojen kärjet on valmistettu muovista. Pehmeäkärkisiä tikkoja heitetään elektronisiin tikkatauluihin, joista on tullut erinomainen vaihtoehto klassiselle tikkataululle. Useimmissa elektronisissa tikkatauluissa on järjestelmä, joka laskee heittojen pisteet automaattisesti. Pehmeäkärkisten tikkojen etuna on myös niiden turvallisuus. Käyttäessäsi muovikärkiä et vahingoita seiniäsi ja lattiaasi pelatessasi.

 

Onko tikkojen painolla merkitystä?

Dartstikkojen runkoja valmistetaan erilaisista materiaaleista, kuten messingistä, nikkeli-hopeasta tai volframista. Painot tikkojen välillä vaihtelevat suuresti eikä voida sanoa, että jokin paino olisi toista painoa parempi. Sopivan painoiset tikat löydät itsellesi vain kokeilemalla. Keskimäärin teräskärkiset tikat painavat kuitenkin 22-24 grammaa ja pehmeäkärkiset tikat 18-20 grammaa. 

Dartstikka koostuu neljästä osasta: kärjestä, rungosta, varresta ja sulasta. Jokaisella osalla on oma tehtävänsä tikan toiminnassa. Dartstikan runko vaikuttaa tikan lentoon eniten, sillä se on tikan painavin osa. Voit muokata tikkaasi haluamasi näköiseksi ja tuntuiseksi vaihtamalla siihen sulkia, varsia ja kärkiä. Jokainen tikan osa vaikuttaa tikan lentoon omalta osaltaan. Vaihtamalla osia kevyempiin, raskaampiin, eri kokoisiin ja muotoisiin vaihtoehtoihin saat muutettua tikan ominaisuuksia haluamaksesi. 

Tikan rungon valmistusmateriaali vaikuttaa tikan painoon, kokoon ja kestävyyteen. Laadukkaimmat tikat on valmistettu volframseoksesta. Seoksen prosenttiosuus kertoo tikan rungon volframin osuuden, joten esimerkiksi tikka, joka on "90% volframia", koostuu seoksesta, jossa on 90% volframia ja 10% nikkeliä. Korkea volframiprosentti tarkoittaa laadukkaampaa tikkaa, sillä volframi on tiheää ja kestävää metallia. Volfram on painavaa metallia, joten volframista valmistetut tikat ovat ohuita. Tämä mahdollistaa paremman niputuksen tauluun. Tikkoja valmistetaan myös messingistä ja uushopeasta. Nämä tikat ovat hintaluokaltaan edullisempia, mutta niiden laatu on alhaisempi. Messingistä ja uushopeasta valmistettujen tikkojen rungot ovat myös paksumpia ja pehmeämpiä verrattuna kalliimpiin volframitikkoihin.

 

Yhteenveto

Dartstikkoja on olemassa kahdenlaisia: teräskärkisiä (steel tip) perinteisille tauluille ja pehmeäkärkisiä (soft tip) elektronisiin tauluihin. Tikkojen paino vaihtelee, mutta tyypillisesti teräskärkiset tikat painavat 22-24 grammaa ja pehmeäkärkiset tikat 18-20 grammaa. Tikkojen valmistusmateriaali vaikuttaa tikan painoon, kestävyyteen ja suorituskykyyn. Dartstikan neljä osaa kärki, runko, varsi ja sulka – vaikuttavat jokainen tikan toimintaan. Volframista valmistetut tikat ovat yleisesti laadukkaimpia, kun taas messingistä tai uushopeasta valmistetut ovat edullisempia, mutta laadultaan heikompia. Sopivimmat tikat itsellesi löydät vain kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja.

Kirjoita kommentti

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.